Socijalne aktivnosti

Humanitarni programi GDCK Sv. Ivan Zelina usmjereni su zaštiti ljudskog dostojanstva, fizičkog i psihičkog integriteta, te suzbijanju bilo kojeg vida diskriminacije. Osnovni cilj je pružiti pomoć najugroženijima, a posebno onima koji su zaboravljeni od svih, a ostvaruju se kroz programe:

Razmjena odjeće i obuće

U brizi za domaće socijalno ugroženo stanovništvo jedna od aktivnosti je opskrbljivanje istih sa odjećom i obućom iz našeg skladišta tekstila. Skladište tekstila radi svaki prvi utorak u mjesecu i pomoć mogu dobiti svi građani koji imaju potrebu za tim vidom pomoći.

Razmjena namještaja

U programu razmjene namještaja smo posrednici između obitelji koje imaju višak namještaja i žele ga pokloniti i onih koji taj namještaj trebaju.

Posudiona invalidskih pomagala

Posudna invalidskih pomagala i bolničkih kreveta je djelatnost kojom pomažemo obiteljima u kojima se ukazala potreba za privremeno korištenje pomagala koja olakšavaju njegu bolesnika.

Paketi pomoći za socijalno ugrožene građane

Povodom Uskrsa i Božića tradicionalno svake godine posjećujemo i darivamo oko 270 socijalno najugroženijih osoba sa paketima pomoći vrijednim cca 100 kuna po osobi. Program traje 18 godina kontinuirano i financijski ga prate Grad Sv. Ivan Zelina i općina Bedenica.

Program besplatnog ljetovanja

Program besplatnog ljetovanja na moru i školu plivanja za najugroženiju djecu provodimo svake godite iz sredstava sakupljenih u akciji „Solidarnost na djelu“. Odbor GDCK Sv.Ivan Zelina tradicionalno sav prihod iz te akcije namjenjuje za besplatno ljetovanje djece slabijeg imovinskog stanja u kampu Crvenog križa U Selcu. Socijalizacija djece i zdravstveni efekt je nemjerljiv, jer su to mahom i djeca sa zdravstvenim problemima i ovo je jedini način da “vide” more.

Cilj i svrha gore pobrojanih programa je poboljšanje kvalitete života, osjetljivih kategorija stanovništva kao što su djeca, osobe starije životne dobi, bolesne i nemoćne, koje zbog narušenog zdravstvenog i socijalnog stanja nisu u stanju same zadovoljiti osnovne životne potrebe.

Pratite nas

Informacije i kontakt podaci

Naziv neprofitne organizacije:
Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Sveti Ivan Zelina

Skraćeni naziv neprofitne organizacije:
GDCK Sv. Ivan Zelina

Adresa: Vatrogasna 3, 10380 Sveti Ivan Zelina

OIB: 63457035985
IBAN: HR2523600001101312215

 

Ravnateljica: Branka Puhelek, struč. spec. oec
Predsjednica: Mirjana Hranjec Banovec, dr. med.

Radno vrijeme:
Ponedjeljak – Petak od 07:00 do 15:00

Telefon: 01/2060 415
Mobitel: 099/ 2060 416
Email: info@crveni-kriz-zelina.hr