25. listopad – Dan dobrovoljnih darivatelja krvi

25. listopada – Dan dobrovoljnih darivatelja krvi – obilježava Vaša humanost, plemenitost i bezgranična ljubav prema čovjeku, zato dopustite da Vam s nekoliko riječi izrazimo neizmjernu zahvalnost.
Bilo da je riječ o prometnim nesrećama,, prirodnim ili zdravstvenim katastrofama s kojima smo u zadnje vrijeme suočeni svi diljem svijeta, Vaša darovana krv je životni čin solidarnosti koja širom svijeta spašava milijune života i na tome Vam veliko hvala.
Dragi darivatelji, možete biti iznimno ponosni na činjenicu da ste, pokazujući veliku humanost i čovjekoljublje, omogućili da je Republika Hrvatska već preko 40 godina samodostatna u zalihama krvi, što znači da se nije dogodila niti jedna situacija da krvi i krvnih pripravaka za sve potrebe zdravstva nije bilo dovoljno.
Unatoč mnogim preprekama s kojima smo se kao društvo suočili, zahvaljujući Vama smo postigli da svaki pojedinac i zajednica, u slučaju potrebe, i u ovim vremenima imaju mogućnost pravovremene opskrbe sigurnom i kvalitetnom krvlju i krvnim pripravcima i na to moramo biti iznimno ponosni, jer u svijetu dostupnost sigurnoj krvi i dalje je privilegija rijetkih, a mi smo među njima.
Darujući krv ugradili ste dio sebe u živote drugih ostavljajući na taj način neizbrisiv trag u njihovim životima te postali karika koja povezuje zdravlje i bolest na najčovječniji način.
Nažalost, ove godine radi trenutne situacije i poštivanja epidemioloških mjera nije moguće organizirati svečani prijem kod gradonačelnika za dobrovoljne darivatelje koji su po prvi put darivali krv, a isto tako odgođena je svečana dodjela uručenja na županijskoj razini za jubilarne darivatelje krvi.
U našem dijelu Prigorja i dalje nastavljamo trend kontinuiranog porasta dobrovoljnih darivatelja krvi. U ovoj kalendarskoj godini na akcije Dobrovoljnog darivanja krvi odazvalo se 943 darivatelja krvi, a krv je uspješno dalo 813, a od toga je 37 novih, mladih darivatelja kojima posebno zahvaljujemo!
Nikola Litvić, Matej Kos, Matija Poldrugač, Tomislav Vamplin, Mario Zmazek, Štefica Antolković, Andreja Herendić, Silvio Munđak, Deny Visintin, Vladimir Poldrugač, Anamarija Belošić, Petra Bistrički, Josip Kos, Dario Kranjec, Karlo Kšenek, Antonija Kuten, Klara Purgar, Marija Zerec, Antonija Dužaić, Josip Fila, Vedran Madžarac, Danijel Pajur, Mateja Pertinjak, Anamarija Podolski, Mateo Stunja, Jurica Šeb, Igor Lenartić, Marta Kunić, Veronika Čehulić, Eugen Pletković, Silvija Pletković, Viktorija Jantolek, Josip Malvić, Ivkica Čegec, Tajana Podolski, Dragutin Simić, Petra Bistrički. ❤️
Posebnu zahvalu za iskazanu humanost želimo izraziti našim velikim jubilarcima na iskazanoj ljubavi i humanosti, kao i na svemu što činite kako bi se izgradila i podigla svijest ljudi o kulturi kontinuiranog davanja krvi kao građanskoj dužnosti. Cijenimo Vašu plemenitost i od srca Vam čestitamo. ❤️🩸
Raguž Žigrović Dragica, Derdić Marica, Teški Goran, Vragotuk Ivan, Žegarac Andrej, Cerjan Nikola, Čehulić Mario, Đurek Jurica, Kralj Ignac, Kuten Zlatko, Škrlec Danijel, Poldrugač Marijan, Zmišlja Zdravko, Fučkan Ivica, Grkavec Ivica, Šćepović Miroslav

Odgovori

Pratite nas

Informacije i kontakt podaci

Naziv neprofitne organizacije:
Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Sveti Ivan Zelina

Skraćeni naziv neprofitne organizacije:
GDCK Sv. Ivan Zelina

Adresa: Vatrogasna 3, 10380 Sveti Ivan Zelina

OIB: 63457035985
IBAN: HR2523600001101312215

 

Ravnateljica: Branka Puhelek, struč. spec. oec
Predsjednica: Mirjana Hranjec Banovec, dr. med.

Radno vrijeme:
Ponedjeljak – Petak od 07:00 do 15:00

Telefon: 01/2060 415
Mobitel: 099/ 2060 416
Email: info@crveni-kriz-zelina.hr