• Početna
  • Aktivnosti
  • Zaželi – osposobljavanje i zapošljavanje u GDCK Sv. Ivan Zelina – kraj rada ciljane skupine

Zaželi – osposobljavanje i zapošljavanje u GDCK Sv. Ivan Zelina – kraj rada ciljane skupine

„Zaželi – Osposobljavanje i zapošljavanje u GDCK Sv. Ivan Zelina“

Nakon dvije godine , privodimo kraju projekt  Zaželi – Osposobljavanje i zapošljavanje u GDCK Sv. Ivan Zelina.

U protekle dvije godine kroz projekt smo zaposlili ukupno 20 žena pripadnica ciljane skupine koje su obilazile 153 starijih i nemoćnih osoba pružajući im usluge pomoći i podrške u obavljanju svakodnevnih aktivnosti čime smo zasigurno doprinijeli kvaliteti njihova života i uključenosti u zajednicu. U svrhu provođenja aktivnosti nabavljena je oprema i kućanske i higijenske potrepštine za krajnje korisnike.  Za vrijeme trajanja projekta žene su uspješno završile dvije edukacije – edukaciju za njegovateljicu i edukaciju za prerađivačicu ljekovitog, aromatičnog i začinskog bilja te su sada konkurentnije na tržištu rada. Prikupljeno znanje uvelike je pomoglo u obavljanju i pružanju pomoći starijim osobama, kao i boljem snalaženju u izazovnim situacijama na terenu. Ono što daje najveću vrijednost projekta je i prijateljski odnos kojeg su zaposlene žene međusobno izgradile prilikom svakodnevnih druženja.  Na početku nije bilo lako ni korisnicima koji puštaju nepoznatu osobu u svoj dom a ni djelatnicama koje idu kod nepoznate osobe. Stariji i nemoćni teško puštaju nepoznatu osobu u dom ali kad su jednom stekli povjerenje naše djelatnice su im postale kao djeca. Sada kada su navikli jedni na druge dolazi kraj projekta, no Gradsko društvo Crvenog križa Sveti Ivan Zelina apliciralo je na drugu fazu projekta Zaželi – program zapošljavanja žena faza II.  te smo prošli prvu fazu odobrenja projekta.  Nadamo se pozitivnoj ocjeni projekta i nastavku provedbe istog.

Hvala još jednom svim našim partnerima, suradnicima i volonterima koji su pomogli u postizanju ovih rezultata, a Zagrebačkoj županiji hvala na automobilu Dacii Duster, poklonu namijenjenom u svrhu što kvalitetnijeg provođenja projekta.

Do kraja projekta projektnom timu predstoji još, u završnim mjesecima provedbe projekta, pripremiti sve projektne izvještaje kako bi se ispunile obaveze iz Ugovora o financiranju.

 

Odgovori

Pratite nas

Informacije i kontakt podaci

Naziv neprofitne organizacije:
Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Sveti Ivan Zelina

Skraćeni naziv neprofitne organizacije:
GDCK Sv. Ivan Zelina

Adresa: Vatrogasna 3, 10380 Sveti Ivan Zelina

OIB: 63457035985
IBAN: HR2523600001101312215

 

Ravnateljica: Branka Puhelek, struč. spec. oec
Predsjednica: Mirjana Hranjec Banovec, dr. med.

Radno vrijeme:
Ponedjeljak – Petak od 07:00 do 15:00

Telefon: 01/2060 415
Mobitel: 099/ 2060 416
Email: info@crveni-kriz-zelina.hr