ZMC – Početna konferencija

Jučer je održana početna konferencija projekta KK.08.1.3.04.0001. „Izgradnja i opremanje Zelinskog multifunkcionalnog centra za prevenciju s knjižnicom – (skraćeni naziv: ZMC)“. u organizaciji nositelja projekta Hrvatskog Crvenog križa, Gradskog društva Crvenog križa Sveti Ivan Zelina.
Vrijednost projekta iznosi 10.880.733,78 kuna te je u 100% iznosu financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
Partneri na projektu su Grad Sveti Ivan Zelina i Centar za socijalnu skrb Sveti Ivan Zelina.
Projektom će se izgraditi i opremiti Zelinski multifunkcionalni centar za prevenciju s knjižnicom za pružanje socijalnih usluga na području Grada Sveti Ivan Zelina i Općine Bedenica.
U izgrađenom i opremljenom Zelinskom multifunkcionalnom centru za prevenciju s knjižnicom pružati će se socijalne usluge te će se doprinijeti rješavanju poteškoća pojedinca, obitelji i skupina kao i poboljšanju kvalitete života socijalno osjetljivih skupina u lokalnoj zajednici. Ujedno će se omogućiti obiteljski život i spriječiti potreba za institucionalizacijom.
Projekt je od izuzetnog značaja za Gradsko društvo Crvenog križa Sveti Ivan Zelina, Grad Sveti Ivan Zelina kao i za širu zajednicu.
Uvodni govornici na početnoj konferenciji su bili:
Vladimir Kramarić, načelnik Sektora za pripremu i provedbu projekata u područjima jačanja gospodarstva i konkurentnosti te socijalne, zdravstvene i obrazovne infrastrukture Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije,
Ivana Galić, pomoćnica ravnatelja Ureda za kontrolu provedbe projekata Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije,
Robert Markt, izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa,
Hrvoje Košćec, Gradonačelnik Grada Svetog Ivana Zeline,
dok je o detaljima realizacije projekta govorila gđa. Branka Puhelek, ravnateljica Hrvatskog Crvenog križa, Gradskog društva Crvenog križa Sveti Ivan Zelina.
Projekt je u 100% iznosu financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
Posebnu zahvalu upućujemo našim vrijednim volonterkama, tvrtki Euromilk na donaciji sireva, našim vinarima i gospođi Barici Bistrički na prekrasnom „Zelinskom stolu“ kojim smo pokazali bogatstvo proizvoda zelinskog kraja.

Odgovori

Pratite nas

Informacije i kontakt podaci

Naziv neprofitne organizacije:
Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Sveti Ivan Zelina

Skraćeni naziv neprofitne organizacije:
GDCK Sv. Ivan Zelina

Adresa: Vatrogasna 3, 10380 Sveti Ivan Zelina

OIB: 63457035985
IBAN: HR2523600001101312215

 

Ravnateljica: Branka Puhelek, struč. spec. oec
Predsjednica: Mirjana Hranjec Banovec, dr. med.

Radno vrijeme:
Ponedjeljak – Petak od 07:00 do 15:00

Telefon: 01/2060 415
Mobitel: 099/ 2060 416
Email: info@crveni-kriz-zelina.hr