Program prometne kulture za najmlađe

Program prometne kulture za najmlađe 17. svibnja proveden je s učenicima OŠ Ksavera Šandora Đalskog iz Donje Zeline. Oko 100 mališana sudjelovalo je u tri aktivnosti koje su za njih pripremili tvrtka “Jumicar” u suradnji s PP Sv. Ivan Zelina, DVD Blaževdol i GDCK Sv. Ivan Zelina .
Ovaj proljetni sunčani dan iskorišten je maksimalno korisno, jer su nam učenici vješto pokazali kako se snalaze za upravljačem malenih automobila, educirali se o poslu vatrogasaca i naučili kako postupiti u situacijama kad je potrebno pružiti prvu pomoć.
Prezentaciju postupaka prve pomoći izveli su članovi ekipe podmladka Crvenog križa iz OŠ K. Š. Đalskog pod vodstvom profesorice Ivane Martinjak.
Učenici drugih razreda sa zanimanjem su isprobali kako unesrećenu osobu bez svijesti staviti u bočni položaj, kako zaustaviti krvarenje ili kako postupiti s opeklinom. Postupke reanimacije na lutki prezentirala je naša volonterka Patricija, a interes djece je bio zaista iznenađujuće velik, tako da sa edukacijom prve pomoći kao izvannastavne aktivnosti u našim školama nastavljamo i u idućoj školskoj godini.
Učenicima na položenom programu čestitali su župan Zagrebačke županije gospodin Stjepan Kožić i gradonačelnik Grada Sv. Ivan Zeline gospodin Hrvoje Košćec, koji su mališanima podijelili zaslužene vozačke dozvole.

Pratite nas

Informacije i kontakt podaci

Naziv neprofitne organizacije:
Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Sveti Ivan Zelina

Skraćeni naziv neprofitne organizacije:
GDCK Sv. Ivan Zelina

Adresa: Vatrogasna 3, 10380 Sveti Ivan Zelina

OIB: 63457035985
IBAN: HR2523600001101312215

 

Ravnateljica: Branka Puhelek, struč. spec. oec
Predsjednica: Mirjana Hranjec Banovec, dr. med.

Radno vrijeme:
Ponedjeljak – Petak od 07:00 do 15:00

Telefon: 01/2060 415
Mobitel: 099/ 2060 416
Email: info@crveni-kriz-zelina.hr